Advisering scholen

Ik richt mijn bedrijf op de volgende onderdelen:

  • Projectmanagement: aansturen van projecten bij scholen en organisaties: uitvoeren van projecten voor scholen: aansturing en coördinatie van eigen projecten, Europese subsidies e.d.
  • Kwaliteitsverbetering bij scholen: van analyse tot verandering: Het gaat hierbij om advisering aan management en docenten(teams) bij de nieuwe wet- en regelgeving,  andere manier van werken, nieuwe structuur en cultuur.  Van beleidsadvies tot klasse consultatie, coaching en ondersteuning.
  • Trainingen in veiligheid binnen het onderwijs: Voor veel jongeren is veilig werken van urgent belang. Zonder veiligheidspas komen ze een werkplek niet op. VCA is het systeem hiervoor maar veelal te moeilijk voor jongeren met een beperking. SWB is het alternatief hiervoor. Het gaat dan ook meer om veiligheidsbewustzijn dan om een trucje te leren. Ik kan trainingen voor SWB gaan aanbieden binnen het onderwijs. Hiervoor heb ik een training gevolgd en mag ook examens afnemen.
  • Ontwikkelen van lesmateriaal voor het onderwijs. Voor veel scholen in het speciaal onderwijs is weinig leermateriaal beschikbaar. Het is er slechts ten dele. Na verkenning heb ik besloten samen met een aantal anderen leermiddelen te ontwikkelen voor ZMLK scholen. Het gaat dan om bestaand materiaal aan te passen.